Jongeren tussen de 16 en 27 jaar die niet in staat zijn om zelfstandig en met steun van hun eigen netwerk volwassen te worden, hebben speciale aandacht en ondersteuning nodig. Zij krijgen nu meer te maken met ondersteuning vanuit gemeenten.

Hier vindt u kennis, tools en voorbeelden van en voor gemeenten om samen een doorlopende ondersteuning te regelen voor jongeren in een kwetsbare positie van 16 tot 27 jaar, waaronder:


Actueel

Participatiescan

Gemeenten, scholen en andere netwerkpartners die de arbeidsmarktpositie van minder zelfredzame jongeren willen versterken, kunnen daarbij nu gebruik maken van de geheel vernieuwde Participatiescan. De tool biedt kennis, praktijkvoorbeelden, cijfers, tips & trucs om deze jongvolwassenen succesvol te begeleiden naar de arbeidsmarkt.


Privacy in het sociaal domein

De aandacht voor privacy en bescherming van persoonsgegevens in het sociaal domein is mede door de aankomende wijziging in regelgeving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) enorm gegroeid. In het magazine van Stimulansz leest u onder andere tegen welke problemen verschillende partijen in het sociaal domein aanlopen en welke mogelijke oplossingen daarvoor zijn.