Een aantal gemeenten heeft samen met Deloitte en het Nederlands Jeugdinstituut de Social Impact Bond Jongvolwassenen ontwikkeld met als doel jongeren in een kwetsbare positie betere kansen te bieden in onze samenleving. De gemeente werkt hierbij samen met investeerders en een consortium uitvoeringsorganisaties om jongeren met problemen op verschillende leefgebieden integrale ondersteuning te bieden.


Factsheet Social Impact Bond Jongvolwassenen

Als gemeente op zoek naar innovatieve manieren om integraal te werken? Enschede, Eindhoven, Hengelo, Utrecht, Leiden en Amsterdam helpen jongvolwassenen (16-27) in een kwetsbare positie op weg naar zelfstandigheid met behulp van de Social Impact Bond (SIB) Jongvolwassenen.


Q and A: Veelgestelde vragen over de Social Impact Bond

Projectleider Tjalling de Vries van de gemeente Enschede is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Social Impact Bond. Hij geeft antwoord op de meest gestelde vragen van potentiële uitvoeringsorganisaties en investeerders.


Enschede begeleidt jongvolwassenen fundamenteel anders naar volwassenheid

De gemeente Enschede daagt maatschappelijke organisaties en investeerders uit samen te werken om jongvolwassenen in een kwetsbare positie te helpen. De gemeente maakt daarbij gebruik van een Social Impact Bond, een innovatief financieel instrument om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Samen met Deloitte, het Nederlands Jeugdinstituut en vijf andere gemeenten heeft de gemeente Enschede deze vernieuwende aanpak opgezet.


Presentatie Social Impact Bond Jongvolwassenen

De Social Impact Bond Jongvolwassenen is tijdens de Voor de Jeugd Dag op 6 November jl. gepresenteerd.