U vindt hier komende bijeenkomsten rondom de ondersteuning van jongeren in een kwetsbare positie van 16 tot 27 jaar. 


Ondersteunen van kwetsbare jongeren
21 maart 2019, Rotterdam

Op donderdag 21 maart 2019 organiseert het Erasmus Urban Youth Lab in de Machinist in Rotterdam een symposium over ondersteuning van kwetsbare jongeren. Om te voorkomen dat deze jongeren sociaal uitgesloten raken en niet meer participeren in de maatschappij, verdienen zij ondersteuning in de vorm van jeugdhulp, het Jongerenloket of een mentorprogramma.

Kosten: Gratis


Masterclasses Jongerenparticipatie in onderzoek

22 maart 2019, Utrecht

Op vrijdag 8 en vrijdag 22 maart 2019 organiseert ZonMw in samenwerking met Christine Dedding (Amsterdam UMC) en Esther Peeters twee masterclasses over jongerenparticipatie in onderzoek. Zowel onderzoekers in het jeugdveld als jongeren die interesse hebben om hun stem te laten horen in onderzoek zijn van harte welkom. 


Leercirkel motie Kwint/Özdil

1 april 2019, Utrecht

Wat is er nodig om tot een succesvolle match te komen tussen een (job/leer)coach en een jongere? En hoe organiseer je vervolgens de juiste samenwerking? Na een succesvolle eerste leercirkel vindt op maandag 1 april de volgende plaats in het Beatrixgebouw in Utrecht. De middag start om 12.30 uur met een inlooplunch. Tijdens deze leercirkel krijg je de kans om de ervaringen en kennis van je collega's, de onderzoekers en de beleidsmedewerkers van OCW en SZW optimaal te gebruiken.

Kosten: gratis


Angst bij kinderen en jongvolwassenen

4 april 2019, Eindhoven

Het congres gaat over school- en sociale angsten bij kinderen en jongvolwassenen. Experts uit wetenschap en praktijk staan stil bij begeleiding, behandeling en onderwijs.

Kosten: 295 euro (excl. BTW)


Maatwerk voor jongvolwassenen 16-27: Praktijkleren

9 april 2019, Utrecht

Het Nederlands Jeugdinstituut en Movisie organiseren een drietal werksessies rondom specifieke thema’s rondom jongeren tussen 16 en 27 jaar. Deze derde bijeenkomst staat in het teken van praktijkleren. 

Sommige jongeren raken door een te schoolse opzet van het onderwijs gedemotiveerd en verlaten voortijdig de opleiding. Het praktijkleren voorziet in een grote behoefte, maar het aanbod hiervan is helaas beperkt. Ook het behalen van deelcertificaten voor onderdelen van een mbo-opleiding kan flexibiliteit bieden, maar is beperkt mogelijk. In deze werksessie onderzoeken we wat er nodig en mogelijk is om de aansluiting voor deze jongeren te verbeteren en hun kansen te vergroten richting de arbeidsmarkt.

Kosten: Gratis


Samen slim in het sociaal domein

11 april 2019, Utrecht

Hoe kunt u de prestaties verbeteren van uw gemeente binnen de jeugdzorg? Dit congres gaat over de wettelijke en financiële kaders, anders organiseren en digitaliseren.

Kosten: 425 euro (excl. BTW)