U vindt hier komende bijeenkomsten rondom de aanpak van jongeren in een kwetsbare positie van 16-27 jaar. 


7 november

Conferentie Professionalisering Jeugdhulp en Jeugdbescherming (Breda)

Voor professionals in jeugdhulp en jeugdbescherming, HR- en beleidsmedewerkers, leidinggevenden en medewerkers van gemeenten.

Het werkveld van jeugdhulp en jeugdbescherming is volop in beweging. De oproep om te professionaliseren klinkt alom. Maar wat vraagt dat in de praktijk van professionals, leidinggevenden en HR- en beleidsmedewerkers?

Tijdens de conferentie staan actuele thema’s en de laatste ontwikkelingen rondom professionalisering in jeugdhulp en jeugdbescherming centraal. In workshops gaat u er samen met collega’s mee aan de slag. Onder begeleiding van ervaren workshopleiders krijgt u informatie en deelt u uw ervaringen met collega’s uit het werkveld.

Locatie en tijd
Breepark, Bavelsepark in Breda, van 12.00 – 16.45 uur.
Aanmelden
Aanmelden kan via het aanmeldformulier.
Meer informatie?
Uitgebreide informatie over deze bijeenkomst leest u in de originele uitnodiging.


20 november

Careleavers conferentie

Voor professionals in jeugdhulp en jeugdbescherming, zorgaanbieders, beleidsmedewerkers en medewerkers van gemeenten.

Het op tijd vinden van een (begeleid) woonplekje, dagbesteding in de vorm van werk of school of doorgaande zorg is niet eenvoudig voor verlaters van de jeugdhulp/jeugdzorg. Dat vraagt helder beleid en doorlopende ondersteuning.

Niet alleen in Nederland is dat het geval. Ook in andere Europese landen speelt dit. De verlaters van de jeugdhulp/zorg- de careeavers – uit zeven landen zijn daarom van 16 tot 20 november a.s. in Nederland bij elkaar om praktische oplossingen hiervoor te ontdekken. Ook bedenken ze kansen voor de uitvoering van de European Standards for Careleavers.

Op 20 november willen ze daarover graag in gesprek met de beleidsmakers en zorgaanbieders. Samen kunnen ze het verschil maken.

Locatie
Amersfoort

Aanmelden
Inschrijven kan op www.fice.nl.

Meer informatie?
Meer informatie over de conferentie is te vinden op www.fice.nl.