Gelijke kansen voor alle jongeren, met of zonder beperking

01-10-2020
Onderwijs
Werk & inkomen

Gelijke kansen voor alle jongeren, met of zonder beperking. Dat is waar Realisten Academie 2.0 van droomt. Dit is een initiatief van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs, Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander en Emma at Work. In twee jaar tijd gaan de initiatiefnemers op zoek naar 350 jongeren met een beperking in de leeftijd 14-27 jaar om samen met hen Nederland inclusiever te maken. 

Jongeren met een beperking hebben nog altijd minder kans om (na hun opleiding) een passende baan te vinden. In het onderwijs en binnen organisaties kunnen wij het verschil maken om hun kansen te vergroten en jongeren zelf kunnen echt invloed hebben om hun eigen kansen te vergroten. Daar zet Realisten Academie 2.0 zich voor in.

Ervaringsdeskundigen

De jongeren zetten zich als 'Realist' in om met hun persoonlijke ervaringen met het leven, leren en werken met een beperking, anderen te inspireren en activeren. En om mee te bouwen aan een gelijkwaardige arbeidsmarkt. Zij gaan pitches en voorlichting geven aan professionals, studenten, scholieren en werkgevers. Hiervoor worden zij opgeleid en daarnaast krijgen zij zelf een individueel keuzeprogramma aangeboden met on- en offline meet-ups en de mogelijkheid tot een buddy, om zichzelf te versterken en persoonlijk te ontwikkelen.

Opleiding begint

Deze maand start voor de eerste 100 jongeren in 5 regio’s de opleiding tot Realist. Het project is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Wil jij helpen om de jongeren te vinden? Deel dan de flyer met jongeren in jouw netwerk óf Ga persoonlijk in gesprek met collega’s/jongeren die je kent. 

Benieuwd naar de ervaring van eerdere deelnemers? Lees het interview met Martine om te zien wat het hen heeft gebracht!

Informatie en aanmelden

Bron: Ingrado