#ikpraatmee

04-06-2020

'Kom met ideeën over hoe ons land er de komende tijd uit moet gaan zien. Want het gaat uiteindelijk om jullie toekomst. Jullie ideeën en creativiteit zijn dus heel hard nodig.' Dit zei minister-president Mark Rutte op de persconferentie van 19 mei. Wij staan achter deze oproep. Heb jij als jongeren ideeën over hoe we om kunnen gaan met de gevolgen van het coronavirus? Laat dan van je horen, gebruik de hashtag #ikpraatmee en vul de vragenlijst in.

#ikpraatmee

Er zijn al mooie initiatieven door onder andere jongerenorganisaties gestart. Wij ondersteunen die initiatieven, en in samenwerking met kinder- en jongerenorganisaties gaan we jullie komende weken vragen mee te denken en te praten. 

Wat vind jij belangrijk?

Je kunt er nu al over praten, met je ouders, op school, op de sportclub en natuurlijk ook met elkaar. Het is ook belangrijk dat jouw stem wordt gehoord door de ministers, door de gemeente waar je woont of door de jeugdhulporganisatie waar je hulp van krijgt. Wij horen graag jouw ideeën en wat je belangrijk vindt. 

Vragenlijst

Benieuwd naar de vragen die we stellen in de vragenlijst? Je kunt nu alvast de online vragenlijst invullen. Dan kunnen we samen bedenken wat jij nodig hebt in het omgaan met het virus. Je kunt van je laten horen op Facebook en Instagram met de hashtag #ikpraatmee.