Jongeren met LVB en psychische problemen baat bij transitiecoach

09-07-2019
Zorg

Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en psychische problemen hebben in de overgang naar volwassenheid baat bij een transitiecoach LVB. Dat blijkt uit twee afgeronde pilots door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Om de overgang naar volwassenheid voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en psychische problemen soepeler te laten verlopen heeft het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie de e-learning Transitiecoach LVB ontwikkeld. Een transitiecoach is vaak iemand die de jongere al begeleidt en de kennis en tools uit de e-learning toepast in de begeleiding. De professionals die de e-learning hebben gevolgd worden vaak door collega's gezien als expert op het gebied van LVB en psychische problemen in de overgang naar volwassenheid.

Uit de pilots blijkt dat jongeren baat hebben bij een coach die naast hen staat tijdens de overgang naar volwassenheid. De gecoachte jongeren vinden het prettig dat de coach er speciaal voor hen is en dat ze zelf kunnen bepalen welke onderwerpen ze bespreken.

Meer informatie