Praktijkvoorbeelden over terugdringen van dakloosheid

18-12-2020
Wonen

Iedereen in Nederland heeft recht op een (t)huis. Een plek waar je je prettig voelt en waar je tot rust kunt komen. Voor een grote groep mensen is dit echter niet weggelegd. Ondanks jarenlange inspanningen van politiek, overheden, belangenorganisaties en vele anderen telt ons land bijna 40.000 mensen die geen eigen woonplek hebben. Jongeren vormen ongeveer een kwart van deze groep.

Een fundamenteel andere aanpak is nodig om dak– en thuisloze mensen goed te kunnen helpen. De afgelopen tijd hebben we belangrijke stappen gezet. Het actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport moet ervoor zorgen dat voor het eind van 2021 alle dak- en thuisloze jongeren de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

De inspirerende verhalen van gemeenten en maatschappelijke organisaties die al voortvarend aan de slag zijn gegaan, zijn nu gebundeld in het eerste nummer van het magazine Iedereen onder een dak. Het laat aan de hand van persoonlijke verhalen zien hoe er gewerkt wordt aan het terugdringen van dak- en thuisloosheid. 

Lees het magazine