Bijeenkomst gemeentelijk netwerk 16-27

- , Utrecht
Onderwijs
Veiligheid
Netwerk & vrije tijd
Werk & inkomen
Wonen
Zorg

Tijdens de bijeenkomst deelt het gemeentelijk netwerk 16-27 de landelijke ontwikkelingen. In het gemeentelijk netwerk 16-27 houden beleidsambtenaren uit het hele land zich bezig met de ondersteuning van jongvolwassenen in een kwetsbare positie richting zelfredzaamheid en participatie. 

Ook is er ruimte voor uitwisseling en leren van elkaar, voorbeelden uit de regio’s staan daarbij centraal. Wat werkt? Wat zijn dilemma’s? Welke oplossingen vinden de gemeenten? Hoe kunnen ze elkaar helpen?

Locatie

Utrecht

Meer informatie

Beleidsambtenaren uit het hele land die zich bezig houden met de ondersteuning van jongvolwassenen in een kwetsbare positie zijn welkom tijdens deze bijeenkomst.

Meer informatie en aanmelden

Integrale samenwerking in Schotland

Aansluitend op het gemeentelijk netwerk is de sessie Integrale samenwerking in Schotland. De sessie start om 13.00 uur (inloop met lunch vanaf 12.30 uur) en eindigt om 14.30 uur. 

Tijdens deze middagsessie vertelt Kenny MacGhee van CELCIS Schotland over hun aanpak. De overgang naar volwassenheid is 'a big deal!', zeggen ze in Schotland. Daar zijn ze al wat langer bezig met dit onderwerp en hebben ze inmiddels voor elkaar dat een goede relatie tussen een jongere en professional onderdeel is van landelijk beleid. Het wordt zelfs gezien als kwaliteitsindicator binnen jeugdhulp. 

Meer informatie en aanmelden