In gesprek met Damian (persona)

'Ik wil geen verkeerde keuzes meer maken.'

Persona Damian is ontwikkeld op basis van gesprekken met jongeren in de pilot Werken met persona's. Door het gebruik van persona's kunnen gemeenten zich beter inleven in de specifieke situaties die spelen binnen de doelgroep.

Over Damian

'Mijn naam is Damian, ik ben 18 jaar oud en woon in Almere. Mijn moeder is Surinaams en mijn vader Marokkaans. Ik ben gewoon in Nederland geboren. Ik houd van muziek luisteren, dansen en met mijn vrienden chillen en ook gewoon niks doen. Ik heb net een maandje een vriendin.

Al vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid in een gezin waar veel ruzie en geweld was. Toen ik 4 jaar was, gingen mijn ouders scheiden. Mijn moeder had al snel een nieuwe vriend. Met hem had ik vaak ruzie. Mijn moeder had schulden, waardoor we een hele tijd onder bewindvoering leefden. Een laptop en boeken kopen voor school ging niet. Dan werd ik weer uit de klas gestuurd, omdat ik geen boeken meehad. Ik heb mijn vmbo wel afgemaakt, maar eigenlijk was ik altijd boos in die tijd. Als een docent in mijn ogen iets verkeerds zei of mij aanraakte – ook al was het een schouderklopje – dan kreeg diegene gewoon klappen. Ik had schijt aan alles en iedereen.'

Maak kennis met Damian

PDF - 82.44 KB