In gesprek met Haben

'Vier jaar geleden ben ik uit Eritrea gevlucht, alleen. Mijn ouders en vijf broers en zussen wonen daar nog. Ik wil dat ze snel naar Nederland komen.'

Persona Haben is ontwikkeld op basis van gesprekken met jongeren in de pilot Werken met persona's. Door het gebruik van persona's kunnen gemeenten zich beter inleven in de specifieke situaties die spelen binnen de doelgroep.

Over Haben

Ik heet Haben en ik ben 18 jaar. Vier jaar geleden ben ik uit Eritrea gevlucht, alleen. Mijn ouders en vijf broers en zussen wonen daar nog. Ik wil dat ze snel naar Nederland komen.

Het allerbelangrijkste is dat mijn familie naar Nederland komt. Ik heb gezinshereniging aangevraagd. De eerste keer is dat afgewezen. Ik had geen document dat zij familie zijn. Ik kom uit een dorp en daar hebben we dat niet. Nu probeer ik het opnieuw, met een DNA-test. Dan moet mijn familie eerst naar Ethiopië. Ik moet nu zelf het geld betalen aan de IND, de eerste keer betaalde Nidos. Het is veel geld. Ook moet ik de vliegtickets betalen. Dit geld leen ik van familie. En ik vraag Vluchtelingenwerk of ze kunnen helpen.

In gesprek met Haben.pdf

PDF - 81.41 KB