Kwetsbare jongeren in Rotterdam kunnen alledaagse vragen stellen via een app

Onderwijs
Veiligheid
Netwerk & vrije tijd
Werk & inkomen
Wonen
Zorg

Gemeente Rotterdam is een pilot gestart met VraagApp voor kwetsbare jongeren. VraagApp is een app waarin mensen alledaagse vragen kunnen stellen aan vrijwilligers.

In Rotterdam kunnen 400 kwetsbare jongeren tijdens de pilot gebruikmaken van de VraagApp. Zij kunnen in de app vragen stellen over brieven die ze hebben ontvangen, het openbaar vervoer, het huishouden, maar ook vragen over de regels en wetgeving. De vragen worden beantwoord door vrijwilligers.

Ervaringen

VraagApp wordt ook ingezet voor jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking, ze wonen zelfstandig maar ontvangen begeleiden bij ondersteuningsvragen. Begeleider Ellen vindt VraagApp een mooie tool om als begeleider een stapje terug te doen. 'Het is goed voor het zelfvertrouwen van de cliƫnt omdat ze nu zelf dingen kunnen oplossen', aldus Ellen. In een korte film deelt zij haar ervaringen met VraagApp.

Bekijk film

Over VraagApp

Om vragen te kunnen stellen hebben burgers een abonnement nodig. Gemeenten kunnen deze abonnementen afnemen bij VraagApp en uitdelen aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben.