MBO Routekaart

Instrument

Onderwijs
Werk & inkomen

Ben jij een beleidsmaker, professional, zorgorganisatie of jeugdorganisatie die zich bezig houdt met de route van school naar werk? Dan is de werkgroep MBO Routekaart op zoek naar jouw input.

Een overzichtelijke routekaart met rollen, acties en samenwerkingen tussen partijen om zo de route van school naar werk voor MBO-studenten makkelijker en beter te maken. Dat is het doel van de Werkgroep MBO Routekaart, vanuit Ingrado, de MBO-raad, VNG, FNO GeestKracht, KBA Nijmegen, LECSO en SBB, met steun van de sectorraad praktijkonderwijs en het NJi.

Van opleiding naar werk

Deze routekaart geeft inzicht in het proces van een MBO-student waarvoor het vinden en behouden van een baan geen vanzelfsprekendheid is. Het procesĀ of de route van opleiding naar werk kan complex zijn en een aantal hindernissen bevatten waarbij de student ondersteuning nodig heeft. Wanneer deze ondersteuning wordt geboden en partijen elkaar versterken door de juiste samenwerking, dan zal de weg naar betaald werk soepeler verlopen. De basis hiervoor is een route van school naar werk die naadloos verloopt: een sluitende aanpak!

Om tot een routekaart te komen die recht doet aan wat een MBO-student nodig heeft en de rollen, acties en samenwerkingen van alle partijen hierin, wordt de blanco versie van de routekaart breed gedeeld. Op dit moment gaat de Werkgroep Routekaart het land in om input op te halen bij de organisaties binnen de verschillende fases op de route van school naar werk. Zij zijn benieuwd naar inzichten van beleidsmakers, professionals, zorgorganisaties en jeugdorganisaties die zich bezig houden met de route van school naar werk.

Delen van input

Hoe zie je de rol van jouw organisatie binnen dit geheel? Wat zijn de taken die je uitvoert en met wie werk je samen? Input graag delen voor 14 januari met Henrie Mastwijk, projectleider bij Ingrado en trekker van dit project, via h.mastwijk@ingrado.nl.

Download en bekijk de routekaart

MBO Routekaart

PDF - 592.4 KB

MBO Routekaart