Meedenksessie schulden bij jongvolwassenen

- , online
Werk & inkomen

We zien dat gemeenten en andere partijen zoeken naar oplossingen voor schulden bij jongeren. Gemeenten zijn, samen met andere partijen,  aan zet om te komen tot oplossingen. Met de VNG meedenksessie schulden bij jongvolwassenen in een kwetsbare positie willen we een impuls geven aan het aanpakken van het schuldenvraagstuk voor de doelgroep 16-27.

Opzet van de meedenksessie

Doel van de sessie is allereerst inzicht geven in feiten en cijfers. We willen daarnaast zichtbaar maken wie er allemaal bezig zijn met het schuldenvraagstuk voor jongvolwassenen en wat zij doen. Verder geven we handvatten voor het handelingsperspectief van gemeenten. Ook willen we partners stimuleren elkaar (regionaal) op te zoeken om samen tot oplossingen te komen. Tijdens het webinar spreken we met allerlei betrokkenen over het vraagstuk:

  • Perspectief vanuit de doelgroep – FunX
  • Feiten, cijfers en goede aanpakken – Nibud​
  • Regierol gemeente en afstemming ketenpartners – Lid VNG commissie Participatie, Schuldhulpverlening en Integratie
  • Bouwstenen schuldenaanpak jongeren - Een lokaal voorbeeld
  • Vervolgstappen – Aanpak 16-27​

Er is daarnaast ruimte voor de deelnemers om vragen te stellen en input te leveren.

Praktische informatie

Wanneer: 23 april, 10:00-12:00 (en daarna via YouTube te bekijken)

Voor wie: Het webinar is bedoeld voor gemeenten en partners van de aanpak 16-27. Weet je collega’s voor wie dit webinar ook interessant kan zijn, stuur deze uitnodiging dan gerust aan hen door.

Hoe: Het webinar volg je online vanaf je eigen werkplek. Tijdens het webinar kan je via de chatfunctie vragen stellen. De moderator zal de vragen helpen beantwoorden.

Meedoen? Stuur een e-mail naar mlamers@zunderdorp.nl