VNG regiobijeenkomst integrale aanpak Hart van Brabant

- , n.t.b.

De regio Hart van Brabant wil voor jongeren in een kwetsbare positie een integrale aanpak ontwikkelen. Ben je in regio Hart van Brabant betrokken bij jongeren en vind je een integrale aanpak ook belangrijk? Schrijf je in en denk mee!

De bijeenkomst is de start van een ‘uitvoeringsprogramma integrale aanpak’. Het wordt een interactieve bijeenkomst waarbinnen we kennisdelen en ophalen, maar vooral aan de slag gaan in werksessies. 

Programma

15.30 – 16.00 uur: ontvangst
16.00 – 17.45 uur: opwarming en kennisdelen
18.00 – 20.00 uur: werksessies (inclusief eten)
20.00 – 20.45 uur: pitchen aan de wethouders en afsluiting

Werksessies

Je kunt kiezen uit de volgende werksessies:

Support
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat elke jongere één volwassen persoon naast zich heeft staan? Een persoon die hem steunt in alles wat hij tegenkomt in zijn leven. Neemt zo'n persoon niet de rol van een jongerenwerker/professional over?! En wat als een jongere echt niemand heeft?
 
Integraliteit voor én achter de voordeur
Jongeren kunnen nu via verschillende voordeuren toegang krijgen tot ondersteuning. Sommige jongeren hebben het geluk dat ze iemand treffen die zorgt voor integraliteit. We willen dat het 'toeval' eraf gaat en dat het structureel is dat alle jongeren integraal ondersteund worden. Hoe kunnen we die integraliteit vormgeven?
 
Overgang 18-/18+ en Informatievoorzieningen
Op papier worden jongeren met 18 jaar volwassen, maar soms zijn ze dat in het leven eigenlijk helemaal niet. Ze krijgen echter wel heel veel verantwoordelijkheid in één keer. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren de juiste informatie krijgen (over de overgang 18- naar 18+, maar ook andere mogelijkheden)? En waarvoor kunnen jongeren überhaupt hulp krijgen? De gemeente, daar ga je toch pas heen als je oud bent en een rollator nodig hebt?!
 
Integraal samengestelde arrangementen
Als je de support en de voordeur goed geregeld hebt, moet je ook zorgen dat professionals een goed gevulde gereedschapskist hebben. Wat is wenselijk? Een zak geld die een professional vrij kan besteden? Arrangementen aan elkaar gekoppeld voor de integraliteit? Of zien we veel comorbiditeit onder deze doelgroep en kunnen we daar (preventief) op inspelen? Hoe kunnen we deze integraal samengestelde arrangementen vormgeven en ervoor zorgen dat professionals die kunnen gebruiken?
 
Wildcard
Aan welke onderwerpen hebben wij niet gedacht? Op welke onderwerpen kunnen we ook het verschil maken voor jongeren? Laat het weten en bepaal zelf het onderwerp van de werksessie!! Wordt jouw onderwerp uitgekozen dan stellen we gezamenlijk een 'hoe-kunnen-we-vraag' op en krijgt jouw onderwerp een facilitator waarmee een groep aan de slag gaat om een oplossing te vinden.

Locatie

In of rondom Tilburg en goed bereikbaar. De precieze locatie volgt zo spoedig mogelijk.

Meer informatie en aanmelden

Professionals uit Tilburg, Oisterwijk, Waalwijk, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand en Heusden zijn welkom. Landelijke partners zijn ook van harte uitgenodigd. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Larissa Willemse: 06-50081346

Meld je hier aan