Praktijkvoorbeelden

Laat je inspireren door de verschillende praktijkvoorbeeldenĀ om jongeren in een kwetsbare positie te ondersteunen richting zelfredzaamheid.

Praktijkvoorbeeld

Inschrijfleeftijd omlaag voor een sociale huurwoning in Zaanstad

Zaanstad start een experiment met het omlaag brengen van de inschrijfleeftijd voor een sociale huurwoning. Jongeren kunnen zich tijdens het experiment al inschrijven vanaf 16 jaar. In de huidige situatie kunnen jongeren zich pas vanaf 18 jaar inschrijven. Dit levert jongeren een voorsprong op waardoor zij eerder kans hebben op een woning.
Lees meer

Praktijkvoorbeeld

Proeftuin voor beschermd wonen

n de proeftuin wordt voor jongeren en jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid een nieuwe woonplek gecreƫerd: een tussenvorm tussen beschermd wonen en zelfstandig wonen in de wijk. 'We doen dat in de vorm van tiny houses, waarin ze zelfstandig wonen en tegelijkertijd 24-uursbescherming genieten.'
Lees meer

Praktijkvoorbeeld

Gezinshuis Talenten van de toekomst

In het gezinshuis Talenten van de toekomst ontvangen jongeren op drie manieren ondersteuning op weg naar zelfstandigheid. Zo kunnen ze interne zelfstandigheidstraining krijgen, ambulante coaching of ze ontvangen op 17-jarige leeftijd coaching samen met belangrijke personen uit het netwerk.
Lees meer