Jongeren: 'Beleidsmakers, ga met ons in gesprek'

04-11-2020

Er wordt te weinig naar jongeren geluisterd, zeker in de jeugdhulp en ondersteuning. Er is een enorme kloof tussen de wereld van de jeugd en de volwassenen. Om de communicatie op gang te brengen zijn bruggenbouwers nodig. Gemeenten doen steeds meer hun best om de jeugd bij hun beleid te betrekken, maar er valt nog veel te winnen op dat terrein. Hoe ervaren jongeren zelf de participatie? Wat gaat goed en wat kan beter? En wat voor advies hebben zij aan organisaties?

Jongerenparticipatie

Speciaal voor de Voor de Jeugd Dag, gaat Tako Rietveld, de eerste Kindercorrespondent ter wereld hierover in gesprek met vier jongeren die zich actief zetten voor jongerenparticipatie. Een verslag van deze gesprekken is te lezen in het magazine Verruim je blik dat gepubliceerd is naar aanleiding van de Voor de Jeugd Dag.

Lees het volledige artikel in het magazine

Verruim je blik

‘Verruim je blik’ was het thema van de Voor de Jeugd Dag afgelopen maandag 2 november én het thema van het nieuwe online magazine ‘Voor de Jeugd’. Het magazine is een gezamenlijk initiatief van de samenwerkende partijen van Zorg voor de Jeugd.

Lees het volledige magazine