Terugblik Regiobijeenkomst 16-27

21-02-2020
Netwerk & vrije tijd
Onderwijs
Veiligheid
Werk & inkomen
Wonen
Zorg

Zo’n 15 procent van alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar ervaart verschillende knelpunten in de overgang naar volwassenheid. De gemeente Tilburg wil voor jongeren in een kwetsbare positie een integrale aanpak ontwikkelen. Alleen samen kunnen we deze integrale aanpak waarmaken. Daarom werd op donderdag 10 oktober 2019 de regiobijeenkomst  ‘integrale aanpak jongeren in kwetsbare positie 16 -27 jaar’ georganiseerd, als samenwerking tussen de VNG en gemeente Tilburg.

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst kwamen allerlei betrokkenen rondom jongeren in een kwetsbare positie samen om na te denken over een integrale aanpak. Ook jongeren waren aanwezig om mee te praten. Na inspirerende verhalen van het ervaringstheater en wethouder Marcelle Hendrickx gingen de deelnemers aan de slag: in werksessies werd gesproken over thema’s als ‘de integrale voordeur’ en ‘support’.

Magazine

In dit magazine vindt u de uitkomsten van de regiobijeenkomst. Hierin worden de uitkomsten van de werksessies gedeeld en ook wordt er vooruit gekeken. We hopen dat u net zo enthousiast wordt als wij. Zegt u ook ‘JA!’ om samen aan de slag te gaan voor jongeren?

Magazine Regiobijeenkomst 16-27.pdf

PDF - 4.4 MB