Ruimte geven voor regie aan jongeren: (hoe) doe jij dat?

- , Rotterdam

Op weg naar volwassenheid is ontwikkeling van autonomie van groot belang zodat jongeren leren hun eigen keuzes te maken. Wat vraagt dat van ouders, professionals en jongeren zelf? Leer hier meer over en ga in gesprek met jongeren tijdens het symposium. 

Programma

14:00 uur - Inloop

14:30 uur - Opening

14:35 uur - Samen leren, samen innoveren: Ervaringen met Mijn Pad, een tool die jongeren een stem geeft. In het regionaal leernetwerk jeugd willen we al doende samen leren. En zo de zorg voor jeugd verbeteren. Mijn Pad is erop gericht om jongeren een stem te geven. Wat gebeurt er als we dat doen? We belichten enkele eerste resultaten.
Door: Eva Wingelaar-Loomans (Senior Onderzoeker), Sophie Schmeets (Experienced Expert) & Inge Bramsen (Senior Onderzoeker)

14:55 uur - In debat over eigen regie, autonomie ontwikkeling en de dilemma’s daarbij. Samen met jongeren in de gesloten jeugdhulp is een educatieve film gemaakt over bevorderen van zelfstandigheid in deze setting. We tonen fragmenten uit deze film en gaan aan de hand van stellingen in debat met de zaal.
Door: Martine Bink (docent Social Work Hogeschool Rotterdam), Yorrick Klinger(Experienced Expert) & Bea van Maanen(Ervaringsdeskundige ouder)

15:35 - uur Pauze

16:00 uur - Regie nemen begint bij jezelf kennen. FLOOR jongerencoaching werkt op basis van Person Centered Planning. De ontwikkeling van zelfbewustzijn, op een waarderende manier, lijkt de sleutel naar het ontwikkelen van eigen regie. We delen graag onze ervaringen hiermee.
Door: Gigi Dingler (Porjectleider Floor jongerencoaching)

16:20 uur - Vakmanschap Werken vanuit Eigen Regie. Interactief theater door een jeugdzorg professional en een ervaringsdeskundige.
Door: Ruud Eliazer (Persoonlijk begeleider, Horizon) & Rosalia Sheocharan (Experienced Expert)

16:45 uur - Aflsluiting: terugblik op de middag

17:00 uur - 18:00 uur - Borrel

Locatie

Huis van de Wijk Post West
Tidemanstraat 80
3022 SM Rotterdam

Meer informatie & aanmelden

Het symposium wordt georganiseerd door de samenwerkingspartners van het Regionaal Leernetwerk Jeugd.

Meld je hier aan